Vanliga frågor och svar

När går tågen?
Sommaren 2024 kör vi söndagar 16 juni - 1 september samt onsdagar och lördagar 3 juli - 3 augusti.

Vilka dagar vi kör framgår också av webbokningen. De datum som du kan välja är de datum vi kör och där hittar du också avgångstiden från Brösarp.

Hur lång tid tar resan fram och tillbaka Brösarp - Sankt Olof?
Resan tar ca 1,5 timme och då är det också inkluderat en rast i Sankt Olof på ca 30 minuter. Där är glasskiosken öppen och det finns även tillgång till toaletter.

Vad kostar resan?
En resa Brösarp - St Olof tur och retur (fram och tillbaka) kostar 220 kronor för vuxen och 50 kronor för barn (i vuxens sällskap) 3-11 år. Barn under 3 år åker gratis.

Är du kund i Sparbanken Skåne kan du som vuxen köpa en biljett till rabatterat pris, antalet biljetter med rabatten är begränsad. Du måste kunna visa upp ditt bankkort i biljettluckan eller ombord på tåget. Du kan köpa max 6 rabatterade biljetter med ditt bankkort. Rabatten gäller inte vid gruppresebokningar eller vid beställning av abonnerade tåg.

Var kan jag köpa biljett?
Du köper tur- och returbiljett från Brösarp till S:t Olof här i webbutiken. Visa upp bokningsbekräftelsen i biljettluckan i Brösarp så byter vi ut den mot den gammeldags tågbiljett i styv kartong, som du sedan visar upp för konduktören ombord vid biljettvisering. Om du bokat resa med mat i restaurangvagnen får du biljetten vid bordet i restaurangvagnen och ska därför inte gå till biljettluckan.

I mån av plats säljer vi också biljetter på stationerna i Brösarp och St Olof. Där kan du betala med kort, swish eller kontanter.

Ska du resa från S:t Olof till Brösarp och omvänt säljer vi i nuläget detta inte i webbutiken, utan du måste köpa det på plats i S:t Olof.

Kan man åka från Ravlundabro eller Vitaby?
Det går bra att stiga på i Ravlundabro eller Vitaby. Konduktören ombord kan sälja biljetter till dig och ditt sällskap. Om du vill åka från Ravlundabro behöver du vända påstigningstavlan (plåtstinsen) mot tåget så att personalen ombord vet att de ska stanna. 

De allra flesta resenärerna väljer att åka från Brösarp till S:t Olof och åter med vändande tåg. Det går bra att göra ett uppehåll på någon av stationerna och återvända med ett senare tåg samma dag. Vi har alltid mellan 50 och 100 biljetter som kan köpas på plats inför varje avgång.

Vad kostar det att äta 3-rättersmeny i restaurangvagnen?
Själva maten kostar 530:-. Därtill kommer sedan biljetten för tåget.

Vad ingår i 3-rättersmeny i restaurangvagnen?
Förrätt: Gubbröra på hembakad kavring.
Huvudrätt: Gremolatabakad kyckling serveras med potatis och primörsallad med örtolja och säsongens grönt.
Dessert: Vikings kakfat med 5 olika kakor. Serveras med kaffe.

Har du önskemål om specialkost måste du maila oss på tagbokning@skanskajarnvagar.se senast 5 dagar före avresa för att vi ska kunna garantera dina önskemål.

Hur bokar jag restaurangvagnen?
1) Först väljer du ut den resdag du vill åka.

2) Välj det antal resenärer du bokar för och därefter trycker "gå vidare".

3) Välj avgångstiden för tåget. Om tåget har restaurangvagnen med så dyker rutan "3-rätters i restaurangvagnen (530:-)" upp.

4) Klicka i ledig önskvärd bordsplacering. Det kommer upp en bild på möjlig placering för var resenär som du bokar för. Dvs två bilder för två resenärer osv. Klicka i för varje person. Därefter tryck "gå vidare".

5) Välj betalningsalternativ och betala bokningen.

Får man ta med sig hund?
Ja, det går bra i vissa av våra vagnar, ta kontakt med konduktören på plats i Brösarp. 

Du får inte resa med hund i restaurangvagnen.

Kan man ta med sig barnvagn?
Ja, det finns utrymme för barnvagnar ombord, men är det möjligt att ha kvar den i bilen är det bäst.

Kan jag resa med rullstol?
Dörrarna till vagnarnas avdelningar är smala men om rullstolen kan fällas ihop går det bra att ta med den in i vagnen. Vi kan inte ta med personer som måste sitta kvar i rullstolen under på- och avstigning.

Var finns det toaletter?
Toaletter finns på stationerna i Brösarp och Sankt Olof, men inte ombord på tåget. I Brösarp finns det handikapptoalett med skötbord för barn.

Kan jag boka en särskild plats?
Nej vi tillämpar fri sittning, utom i restaurangvagnen, där har du en bestämd plats.

Kan man få rabatt om man är en grupp?
Nej, tyvärr inte, men däremot kan vi reservera plats åt grupper om minst 15 personer. Boka resan i webbutiken och maila oss sedan på tagbokning@skanskajarnvagar.se. Helst en vecka innan aktuell avgång.

Jag vill hyra mitt eget tåg - går det?
Ja, det går bra under vissa delar av året. Lägsta pris för ett extratåg är 25.000 kr. Ring 0414-730 15 för mer information. 

Finns det en utställning eller ett museum?
Hela vår järnvägsanläggning är ett levande museum. Vi har i nuläget inte någon särskild utställning eller museum.